• ILMAINEN TOIMITUS AINA YLI 60 € TILAUKSILLE
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Viikko 26 luurista

Kuvat 1 & 4 Alppiruusupuisto on meiltä kävelymatkan päässä ja päädymmekin usein sinne iltalenkin varrella. Aikaisin kesällä kun suopursut olivat loistossaan ja rikkakasvit eivät olleet vielä levinneet niin hurjasti, oli puisto kyllä upeimmillaan. Myöskin viime viikolla heti sateen jälkeen oli siellä kyllä kaunista. Nyt tulee vielä käytyä tsekkailemassa puiston meininkiä entistä tiheämmin, koska olen kaavaillut osan hääpotreiteista otettavan täällä. Puisto on kävelty varmasti joka suunnasta ristiin rastiin ja mieluissat paikat on bongailtu ja painettu tarkasti mieliin. Vatsanpohjassa kihelmöi ja on aika jännittävää kulkea lähipuistoja ympäriinsä ja miettiä miltä me, rakastuneet, näyttäisimme siinä. Toivon hääpäivälle mahdollisimman vähän kukintoja ja erityisen paljon tuollaista vihreää ”sademetsäviboja”. Olenkin ahkerasti googletellut puistossa kasvavia lajikkeita ja niiden kukinta-aikoja.

Kuva 2 Parveketaiteilijan meno sen kuin kovenee. Uutta mallistoa työstän koko ajan ja tällä hetkellä erityisesti aiheet pyörivät erilaisten ihmishahmojen ympärillä. Testissä on nyt aika erilaista tyyliä, josta olen itse kovin innoissani. Nyt tarkoitus olisi laajentaa printtikoot ainakin 50 x 70 cm kokoisiksi. Uskallan näyttää nämä luonnokset, sillä jos nämä kaksi päätyvät aina painoon asti, on lopputulos hyvin yllättävä jos näitä tässä vaiheessa katsoo.

Kuva 3 Simply the best, uunijuurekset. Kasvisruoka ja hiilarien kanssa himmailu on täällä jatkunut. Lihoista ainoastaan kanaa on päätynyt lautaselle viimeisten viikkojen aikana. Yhdeksi herkkuliseksi vakkariksi on muodustunut nää uunijuurekset. Parhaimmaksi on todettu porkkana, lanttu, punajuuri, sipuli, peruna ja palsternakka. Parhaimmat mielestäni tulee, kun lorauttaa juuresten päälle vähän öljyä sekä myllystä pippuria ja himalajansuolaa sekä tinjamia että rosmariinia.

Viikonloppuna päätimme lähteä viettämään juhannusta Pihlajasaarelle. Päätettiin ihan yöpyä saarella ja pakattiin rinkkaan makuupussit, teltta ja lämmintä vaatetta. Mainio suunnitelma aina siihen asti kunnes huomattiin Ruoholahdessa kello 20.30, että viimeinen lautta saarelle lähtee tuohon aikaan Merisatamasta. Viimeinen Ruoholahdesta oli lähtenyt jo pari tuntia aikaisemmin. Siinä sitten tuskailimme, minuutissa Merisatamaan, mahdoton tehtävä.

Minua alkoi suututtamaan sen verran, että päätin olla luovuttamatta. Kaikkeen pakkaamiseen ja säätöön oli käytetty jo niin paljon aikaa, että saarelle oli päästävä. Keinolla millä hyvänsä. Huomasin yhden perheen sitovan kauempana venettä laituriin ja päätin pinkaista paikalle. Nöyrästi esitin asiani, kerroin toivottoman tilanteemme ja kysyin kauniisti apua. Ja niinpä tuo suloinen perhe hyvää hyvyyttään päättikin lähteä viemään meidät saarelle. Eivät suostuneet ottamaan mitään edes korvaukseksi. Meidän juhannuksen pelastajat, ihana, että pyyteetöntä halua auttaa löytyy. Niin ihana perhe, tulipa todella hyvä mieli.

 

Kuva 1 Minun juhannusheila. Minun heila huomenna. Minun heila aina. <3

Kuva 2 Istuimme kalliolla iltaa. Ilta-aurinko painui horisonttiin ja kajareista soi hellästi  J.Karjalaisen ”Oi, mikä ihana ilta”. Päätin ikuistaa tuon hetken puhelimeni kuvavirtaan. Vasta nyt kuvat ladattuani tänne huomasin, että sieltähän kuvasta löytyy romanttinen pariskunta. Löydättekö?

Kuva 3 Tuo samainen auringonlasku oli ihan mieletön. Se maalasi ihan kaiken punaisen ja oranssin sävyihin niin kauniisti, että maailmassa ei mikään voinut olla tuolla hetkellä huonosti. Ystäväni huomasi kuinka upeasti auringosta syntyvät varjot maalasi tuohon muuriin erilaisia kuvia varjoillaan. Päätimme ikuistaa meidän varjot. Lopultahan homma meni ihan hulvattomaksi, kun lapselliset mielemme heräsivät. Huomasimme kuinka hillittömiä varjoja pystyimme luomaan muurin kylkeen. Niitä ei onneksi kukaan tainnut ikuistaa.

Kuva 4 Siis edelleenkin tuo valo. Ja värit. Miten minun hiuksenikin näyttävät ihan punaiselle, hassua. Ja katsokaa noita puita tuolla taustalla. Vieläkin hämmennyn, kuinka kauniisti ilta-aurinko voi värjätä maiseman.

 

xoxo Jenni

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.