• ILMAINEN TOIMITUS AINA YLI 60 € TILAUKSILLE
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Vinkkejä avarampaan olohuoneeseeen

Kerros- ja rivitaloasumisessa ehkä eniten ahdistavaa sisustamisen saralla on olohuoneet. Olohuone on minulle sellainen, johon minulla liittyy paljon haaveita ja ajatuksia ”miten sen tekisin, jos voisin vaikuttaa” jo vuosien takaa. Valitettavasti suurin osa niistä haaveita liittyy juurikin neliömääriin, joilla ei kerrostaloasumisessa pääse juhlimaan.

Minusta upeinta olisi sisustaa olohuone hyvin minimalisesti ja niin, että jokainen huonekalu olisi todella tarkkaan harkittu. Ja erityisesti se, että jokainen huonekalun ympärillä olisi paljon tilaa, jotta kaikki ne upeat yksilöt pääsisivät esille upeasti. Haaveilen vaaleasta sohvasta, joka ei todellakaan olisi seinää vasten vaan saisi vähintään metrin joka suuntaan tilaa ympärilleen. Televisio olisi jossain aivan muussa huoneessa kuin olohuoneessa ja kasvit sekä valaisimet olisi tarkasti harkitut. Upeat design-valaisimet laskeutuisivat hyvin matalalle sohvapöydän ylle ja kruunaisivat tilan.

 

Mutta nyt mennään näillä neliömäärillä ja ratkaisuilla. Olohuoneemme on myös samalla ruokailutila, koska keittiöön ei mahdu kuin pieni kahden hengen baaripöytä ja -tuolit. Lisäksi pienen keittiön vähäisen säilytystilan vuoksi jouduimme myös rakentamaan olohuoneeseen säilytyskokonaisuuden astiasäilytykseen. Nämä asiat tietenkin määrittelevät hyvin paljon olohuonettamme, ja varsinaiselle olohuoneen sisustamiselle ei lopulta jäänyt aivan mahdottomasti tilaa.

Kuitenkin suurin osa vieraillesta on kehunut valoisuutta ja avaruutta mikä tässä tilassa on. Eräs ystävä totesi tultuaan sisään: ”Mä olen aina ajatellut, että kerrostalokämpät ovat sellaisia ahtaita luukkuja, mutta tämähän on yllätävän avara ja ihan oikean kodin näköinen.”. Uskon, että tämän fiiliksen olohuoneeseen luo siellä tehdyt sisustusratkaisut.

Olohuoneessa ei ole virallista sohvapöytää ollenkaan, koska koen sen olevan too much ja liian massiivinen näin pieneen tilaan. Meillä löytyy kuitenkin pieni Menun Cage-pöytä, joka on oiva laskutaso jos joskus esimerkiksi sattuu syömään television äärellä. Lisäksi se rikkoo kivasti linjoja ja ns. seinäsisustamista. Haluan viimeseen asti vältellä niin sanottua seinille sisustamista. Tarkoittaen siis sitä, että jokainen seinän vierusta on tumpattu aivan täyteen huonekaluja vieri viereen ja kalusteita on pelkästään vain siis seinillä ja tilan reunoissa. Tila näyttää tällöin mielestäni hieman hölmöltä. Mukavasti tuota efektiä rikkoo myös Vitra Eames rar-keinu, Louis Poulsenin NJP seinävalaisin, diy-tarjoiluvaunu ja Ikea X Hay:n nojatuoli sekä lattialla sijaitsevat kasvit.

Seinille meillä on päässyt aika paljon taidetta, sekä omaa, että postereita. Lisäksi Menun maailman söpöimmät Gridy Fungi seinähyllyt kasveineen sekä Menun Pov kynttiläteline. Lienee sanomattakin selvää, että tuon kodikkuuden tilaan kasveilla ja taiteella. Sekä tietysti tekstiileillä. Ja lienee myös sanomatta selvää, että Menu on yksi suosikkibrändejäni.

Valoisuuden ja avaruuden tunnetta lisää varmaan suurikokoinen oviaukko makuuhuoneeseen. Tai on siinä hirveät haitariovet, mutta ne ovat käytännössä aina auki. Näkymä makuuhuoneeseen ja myös sieltä suunnasta tuleva luonnon valo lisäävät varmasti tilan tuntua. Vaikka minulla ei ole niitä metrejä sohvan ympärillä tai monta muutakaan toivomaani asiaa, olen silti todella tyytyväinen kotiimme ja olohuoneeseen. Täällä on kodikasta ja hyvä olla.

4 kommenttia artikkeliin ”Vinkkejä avarampaan olohuoneeseeen”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.