• ILMAINEN TOIMITUS AINA YLI 60 € TILAUKSILLE
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Tarinat taiteen takana

Taidetta kotiin hankitaan monista syistä. Toiselle se on tapa tuoda esille omaa persoonaa, kun taas jollekin muulle se voi olla vain yksi juliste siellä ja toinen täällä. Sen kummemmin miettimättä niiden merkityksiä. Osa ostaa taidetta vain gallerioista ”oikeilta taiteilijoilta” ja toiselle kelpaa vitosen posteri.

Minä olen se, joka haluaa jokaisen seinältä tai hyllyltä löytyvän kuvan tai taulun kertovan tarinaa. Viime syksyyn asti ei meiltä löytynyt mitään muuta kuin minun maalaamiani tauluja. Ja kehystettyjä hiilitöitä. Suurin osa hyvin abstraktia, joista välittyi suuria tunteita. Minulle maalaaminen on aina ollut tapa kertoa tarinaa ja erityisesti tapa päästä hetkeksi pakoon pahaa maailmaa.

Meillä näkyvä taide on siis ollut vahvasti osa sisustusta ja ehkä se persoonallisin osa muuten hillityssä skandikodissa. Jokainen taulu ja piirros ovat vahvasti kuvanneet jotain tunnetta, ajanjaksoa tai tilannetta. Jokainen seinälle ripustettu taulu on ollut siis omalla tavallaan osa minua ja ehkä ne tärkeimmät sisustusesineet minulle. Mihinkään design-valaisimeen tai kauniisti muotoilu esine ei pääse lähellekään sitä tunnearvoa mitä minulla on tauluja kohtaan.

Viime syksynä tein kuitenkin historiaa ja ostin meille ensimmäistä kertaa taidetta. Ostin neljä erilaista julistetta Kööpenhaminasta. Ja ymmärsin, että myös toisen tekemä taide voi olla tapa näyttää persoonaa ja aika oivakin sellainen. Sen jälkeen on meille löytänyt myös muutama uusi juliste. Toinen on let’s never forget the first time we met -tekstin sisältä juliste, johon liittyy aivan todella ihana ja tärkeä tarina. Myös Helsingin kartta pääsi meidän seinälle, koska ensimmäistä kertaa minulla ja meillä on tuntunut jossakin talossa tosi kodilta, ja se on ollut juuri nimen omaan täällä kodissamme Helsingissä.

Jokunen viikko sitte Desenio otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä. Tutkin heidän valikoimaa pitkään ennen kuin vastasin viestiin. Olin miettinyt ruokapöydän yllä olevan kollaasin hienosäätämistä ja nyt sain mahtavan mahdollisuuden siihen. Postereita selailin tuntikaupalla ja kuuntelin itseäni, kolahtaako siellä joku. Ja kyllähän siellä kolahti, löysin kollaasin upeat julisteet, jotka sopivat entisten rinnalle. Julisteita, jotka ovat yhtä aikaa tosi herkkiä ja tosi vahvoja. Kuvaa myös loistavasti minua, ehkä tästä syystä juuri nämä julisteet iskivät minulle. Ja nyt tuo koko kollaasi miellyttää myös visuaalisesti minua paljon enemmän. Olen enemmän kuin tyytyväinen valintoihini! Julisteet ovat kauniita ja tuovat taas pienen persoonallisen lisän kotiimme.

 

Haluaisitko sinä kohentaa kotiasi muutamalla julisteella? Koodilla “2xilo” saat 25% alennuksen Desenion valikoimasta10-12 huhtikuuta. (Ei koske handpicked-/collaboration postereita tai kehyksiä.)

Kuvissa näkyvät julisteet ovat alla:

*Julisteet saatu.

2 kommenttia artikkeliin ”Tarinat taiteen takana”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.