• ILMAINEN TOIMITUS AINA YLI 60 € TILAUKSILLE
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Messujen makein

Olimme eilen pienellä bloggaajaporukalla kiertämässä Porin asuntomessuja pressipäivänä. Virallisestihan asuntomessut starttasivat tänään.

Aloitimme eilisen kierroksen Bunkkerista, joka lopulta osoittautuikin suosikikseni kaikista messutaloista. Ja niin taisi kolahtaa myös monelle muulle bloggaajalle, sillä kuulin usean sanovan sen suosikikseen. Ehkäpä siksi, että se oli tavanomaisesta messukohteesta hyvin poikkeava. Se ei nimittäin ollut uudiskohde, niin kuin kaikki muut messujen kohteet olivat ja ovat yleensä olleet.

Upea punatiilinen kivitalo on ollut vielä pari vuotta sitten ilmeisen huonossa kunnossa. Ikkunat olivat rikki, sisällä kasvoi puita sekä muuta kasvillisuuta ja käytännössä koko talo on täytynyt remontoida aivan kokonaan sekä ulkoa, että sisältä. Vielä kaksi vuotta sitten 1937 rakennettu  Shellin asuin- ja autovajarakennukseksi valmistunut talo huonossa kunnossaan seisoi vanhalla teollisuusalueella pajujen ja koivujen seassa ja oli ollut pitkään tyhjillään. Messujen jälkeen siihen muuttava asukas oli lunastanut sen Porin kaupungilta 5000 eurolla ja remontoinut talon kokonaan itse.

Bunkkeri on kunnostettu mahdollisimman paljon kierrättäen ja remontti on tehty talon alkuperäishenkeä kunnioittaen. Talossa on käytetty esimerkiksi vanhoja tiiliä, jätetty alkuperäisiä tiiliseiniä, seiniä koristavat valurautaiset, nostalgiset tuuletusräppänät ja keittiön kulmassa taas komeilivat rautaiset 1800-luvun kierreportaat, jotka on huudetu Pariisista huutokaupasta.

Bunkkerin upeus ei kuitenkaan jäänyt pelkästään ulkokuoreen ja pintoihin, vaan myös talon sisustus oli kertakaikkisen nerokas. Sisutus oli onnistunut taiteen, design-klassikoiden ja kotimaisten kalusteiden vastustamaton kokonaisuus, josta on vastannut Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen. Erityisesti ihastuin olohuoneen vaaleanpunaiseen Lazy-sohvaan, Helsinki Contemporaryn taiteeseen sekä valaisimiin, jotka olivat muotoilija Hanna Anosen käsialaa.
Onko teillä tarkoitus mennä Poriin messuilemaan? Minulla on kamerassa mieletön määrä kuvia, joista rakentelen vielä ainakin toisen postauksen ja kerron vielä yleisimmin messuista. Tämä kohde oli kuitenkin niin upea, että ansaitsi erikoismaininnan sekä oman postauksensa.
Nyt ihanaa viikonloppua! xoxo Jenni

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.