• ILMAINEN TOIMITUS AINA YLI 60 € TILAUKSILLE
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

KODIN SYDÄN

Perjantaimoikat! Kelit ovat jatkaneet hellimistään ja töitä on tuttuun tapaan tehty taas ulkona. Tästä viikosta on tehnyt poikkeuksellista se, että olen siirtänyt kotitoimistoni milloin puistoon, milloin Korjaamon sisäpihalle tai Teurastamolle yhdessä mieheni kanssa. Hän on joutunut työpaikkansa muuton takin pitämään myös etäpäiviä ja olemme yhdessä raahanneet läppärit erilaisiin työympäristöihin nyt parin päivän ajan heti aamun tilausten pakkaamisen ja postituksen jälkeen. Yleensä en ole yksinäni jaksanut lähipuistoa pidemmälle, mutta nyt olemme yhdistäneet tehokkaan työskentelyn, d-vitamiinin maksimaalisen talteen ottamisen ja lounaan ulkona kivoissa paikoissa ympäri Helsinkiä. Mainiota vaihtelua minun ”kökötän päivät yksin kotona koneella” -arkeeni. 

Ajattelin kuitenkin nyt jatkaa kierrosta meillä ja vuorossa olisi keittiö. Toisin kuin useimmat instaseuraajani luulevat, emme ole tehneet siis mitään remonttia tähän kotiin itse vaan vuokranantajamme oli remontoinut asunnon lattiasta kattoon ennen meidän muuttoa sisään. Keittiö näkyy tikettien mukaan olevan Ikean ja onkin perus simppeli graafitin sävyisellä tasolla, valkoisilla ovilla sekä linjakkailla lippavetimillä. Kodinkoneet ovat ihanasti integroituja, liesi tasoon upotettu, uuni rosterinen ja liesituuletin moderni (ja pirun äänekäs). Tietenkin kahdeksan vuotta keittiöitä suunnittelleena esimerkiksi ei integroitu mikro ja muutama muukin juttu häiritsee silmää, mutta eipä paljon tästä paremman näköistä keittiötä voi vuokra-asuntoon varmaan edes toivoa.

Isoin ongelma keittiössä on ehdottomasti säilytystilan vähyys. Minulla on kerääntynyt aikamoinen määrä astioita ja ne eivät millään mahdu keittiön kaappeihin. Tähän jouduimmekin keksimään olohuoneessa sijaitsevan ruokapöytämme viereen lisäsäilytystilaa , josta löytyy postaus täältä. Ja silti tilaa ei ollut tarpeeksi, joten keittiöstä löytyy myös minulle ei tyypillisesti avohyllyjä.

Keittiö on äärimmäisen vaikea kuvata (tai minun kuvaustaidot eivät ole tarpeeksi kehittyneet) pitkän ja kapean tilan vuoksi. Keittiöstä on suoraan kulku makuuhuoneeseen, johon emme halunneet ovea ollenkaan avaruuden vuoksi. Me olemme onneksi molemmat niin sikeäunisia, että emme herää vaikka toinen valmistaisikin parin metrin päässä aamupalaa itselleen.

Keittiön nurkkaukseen jäi tila pienelle pöydälle, johon hankimme hätäostoksena baaripöydän ja -tuolit Jyskistä. Musta marmorinen valaisin on Clasulta. String pocket kulkeutui edellisestä asunnosta ja löysi paikkansa tuosta pöydän päältä. Siinä ei säilytetä mitään muuta tähdellistä kuin teekokoelmaamme.

Yksi jatkuvasti instassa kyselyjä herättävä on keittiön toinen avohyllykokonaisuus, joka hankittiin puhtaasti säilytystilan puutteen vuoksi. Kaksi Ikean valkoista Botkyrka hyllyä ovat minusta ihanan sirot ja linjakkaat, jotka hankittiin ihan maustevarastoja ajatellen. Olen aikamoinen mausteiden suurkuluttaja ja kokoelma alkaa olla jo aika tilaa vievä. Ja nuo paljon kysytyt purkit ovat siis Ikeasta, johon olen dymonnut tekstit. (Ja kyllä, niissä on normaali maustepurkin korkki, joka on äärimmäisen kätevä. Ei tarvitse siis erikseen kiertää korkkia auki vaan sirotinosa ja ”se toinen” osa löytyy molemmat.) Muuten hyllystä löytyy kauniita käyttöesineitä, joille ei oikeastaan ollut muutakaan paikkaa.

Minä jatkan vielä hetken töitä täällä Teurastamon terassilla ja ehkä sitten vaihdan viikonloppumoodiin. Tuskin maltan kuitenkaan olla ihan töitä tekemättä, sen verran hyvä boogi on päällä 😉 Ihanaa viikonloppua.

Ja mitä otsikkoon tulee, keittiön usein sanotaan olevan kodin sydän. Kyllä se meidän tapauksessa on kuitenkin olohuone, jossa sijaitsee ruokailutila ja olohuone samassa yhtenäisessä isossa tilassa.

xoxo Jenni

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.