• ILMAINEN TOIMITUS AINA YLI 60 € TILAUKSILLE
Ostoskorissa ei ole tuotteita.

Olisinpa tiennyt

…Että itsensä kovettaminen ja muurin ympärille rakentaminen ei pelasta ongelmilta, ainoastaan vain pitkittää ongelmien ja epäkohtien ymmärtämistä, käsittelemistä ja yli pääsemistä.

…Että ne poikien osastolla myydyt sämpylän malliset skeittikengät olivat oikeasti pojille tarkoitettu. Ne kolme numeroa liian isot Etniekset eivät ole voineet oikeasti näyttää minusta hyvälle.

…Ettei mikään ympäröivä tekijä, yhteisö tai ystäväpiiri voi määritellä minua. Minulla on täysi oikeus omiin mielipiteisiin ja näkemyksiin, jotka ovat sellaisenaan aivan yhtä hyviä.

…Että minun ei tarvitse todistella riittäväni tai yrittää tulla huomatuksi olemalla aina kiltti. Että menestykset ja saavutukset eivät tee minusta rakastettavampaa kuin olen jo.

…Että ruotsin tunnilla olisi voinut tehdä muutakin kuin piirtää ystävän käteen hänen pitsipaitansa kuvioita.

…Että joskus on ihan hyvä laittaa välillä vastaankin. Vaikka huutaa tai karjua. Olisinpa osannut olla joskus edes vihainen. Näyttää pettymykset ja huonot tunteet, enkä vain padonnut kaikkea sisääni. Olisinpa ymmärtänyt että rakennan elämääni itseäni varten, enkä muita.

…Että äiti oli aivan oikeassa siinä, että matalat farkut ja lyhyt paita näyttää ihan kauhealle. Tai ymmärtänyt sen vähintäänkin edes silloin kun jokaisella pienelläkin kyykähdyksellä sai miettiä ja pelätä vilkkuuko se kuuluisa rekkamiehen viiva.

…Että psyykkiseen epävakauteen kannattaa ajoissa hakea apua, eikä mielen herkkyminen tee minusta hullua, kelpaamatonta. Tai muiden sinua hulluna pitämisellä ei ole väliä. Olisinpa tiennyt, että sisältä paranemiseen tarvitaan ennen kaikkea hyväksyminen itseltä.

…Että minulla on näin valtavan paljon kätkettyjä voimavaroja ja sitkeyttä, jotka kyllä auttavat jaksamaan ja eteen päin. Olisinpa luottanut enemmän siihen, että kyllä minä selviän.

…Ettei holtiton itseruskettavan käyttö ole kaunista. Ja että ne kädetkin kannattaisi rasvan levityksen jälkeen pestä oikeasti kunnolla.

…Että elämää ei kannata ottaa niin tosissaan ja suorittamisen kannalta.

…Että irc-gallerin nickki olisi kannattanut ehkä miettiä tarkemmin. Ne nimittäin saattavat jäädä elämään ja siitä lempinimestä ei pääsekään enää eroon.

…Että herkkyyteni ei suinkaan ole heikkouteni  vaan pystyn ammentamaan siitä paljon elämääni. Ja että herkkyys ei ole suinkaan hävettävää, vaan aikamoinen voima oikein käytettynä.

…Että hiuksia ei kannata leikata itse. Ainakaan sellaista hyvin kerroksittain leikattua polkkatukkaa.

…Ja että se polkkatukka yhdistettynä vähän liian isoihin jakkuihin (erityisesti siihen samettiseen mustaan) tekee 15-vuotiaasta ainakin 35-vuotiaan näköisen.

…Että minun ei kannata käyttää kesätyörahojani skootteriin, jonka ostin vain ajaakseni sen muutama kuukausi myöhemmin koulumme siivojan auton kylkeen.

…Että olen oikeasti oikeinkin sopivan kokoinen ja painoinen. Olisinpa tiennyt, että minun ei olisi tarvinnut käyttää niin paljon aikaa ja energiaa siihen miltä näytän ja kuinka väärältä mielestäni näytin. Olisinpa tiennyt, että kaunein asia ihmisessä löytyy ulkokuoren sisäpuolelta ja antanut sisimmän loistaa.

Tällä tekstillä otan myös minä mattimyöhäisenä osaa #olisinpatiennyt-haasteeseen, joka lähti tästä Helsingin Sanomien jutusta, jossa Maaret Kallio kysyi viideltä suomalaiselta julkkikselta, mitä sanoisi nuorelle itselleen nyt.

Ajatusleikki otti minusta kyllä vallan. Minulla olisi niin paljon tuolle nuorelle Jennille sanottavana ja kerrottavana. Sille hauraalle, repalaiselle teinille, joka ei koskaan edes elänyt mitenkään erityisen hurjia ja kapinallisia teinivuosia. Kun kirjoitin tuota yllä olevaa listaa, minulla välillä nauratti, välillä itketti.

Pysähdyin myös jokaisen kohdalla miettimään, että entä jos lause olisikin alkanut . Ja aika monen asian kohdalla huomasin, että kuitenkin moni ”huonompi” asia on vahvistanut minua valtavasti ja kasvattanut valtavasti ihmisenä. Uskoisin, että jos noita asioita ei olisi tapahtunut, en olisi kasvannut lähellekään tällaiseksi versioksi itsestäni.

xoxo Jenni

2 kommenttia artikkeliin ”Olisinpa tiennyt”

  1. Juuri niin Jenni. Jokainen on täydellinen aivan omana itsenään. Hieno Luojan luoma yksilö ja persoona. Annetaan elämän hehkua ja loistaa sisältäpäin. Saara

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.